Op stal Anna s Hoeve staan een aantal pensionpaarden.

DSC_0102

Er zijn 33 binnenboxen, allemaal met een open luik naar de stalgang en 9 boxen met een buitenluik.Er is een binnenbak van 20 x 35, een buitenbak van 20 x 60, een paddock, een longeercirkel, stapmolen,en  twee wasplaatsen binnen. Een afsluitbare zadelkamer en veel kastruimte.Verder is er een kantine, inclusief koffie. Stalling van de trailer is mogelijk.

STAL20176

de binnenbak

 

 

DSC_0106

de binnenbak

 

 

 

 

 

 

De paarden gaan allemaal zo veel mogelijk naar buiten. In de zomer , voorjaar en najaar gaan ze vrijwel elke dag de wei in, of het moet echt heel slecht weer zijn. Er zijn twee grote weilanden, de paarden staan in groepen, de merries en de ruinen apart. De paarden zijn dan ook zeer sociaal,omdat ze gewend zijn in grotere groepen te leven.

Er zijn ook altijd een aantal veulens en jonge paarden. De jonge paarden staan voorjaar, zomer en herfst 24/7 buiten, en in de winter gaan ze ook het weiland in als het weer het even toelaat. Er staan ook nog een aantal oude ponies/paarden, deze paarden staan het jaarrond in het weiland, met een schuilstal. In de winter worden ze bijgevoerd.

STAL20178

de veulen opfok stal

 

De stalling van je paard is op all-inclusive basis. Er wordt zes dagen per week gemest/opgestrooid. Verder worden de paarden elke dag in en uit de paddock of wei gehaald, of desgewenst wordt het paard s morgens in de stapmolen gezet. De ervaring leert dat de paarden erg blij worden van het onderlinge contact in groepen,en omdat de paarden het gewend zijn en er regelmaat is,zijn er vrijwel geen ernstige blessures voorgekomen de afgelopen 20 jaar.Ook het allemaal tegelijk naar buiten en weer naar binnen geeft veel minder stress, er blijft geen paard alleen achter in de stal of wei/paddock.

STAL20173

de ruinenwei

 

 

Het hooi of kuilvoer komt van eigen land, afhankelijk van de weersomstandigheden bij de oogst wordt het gras in voordroog verpakt, of het wordt in hooibalen geperst. Het ene jaar is er door het slechte weer dus meer voordroog beschikbaar, het andere seizoen kan er weer meer hooi geoogst worden.

DSC_0099

de merriewei

 

image

de wasplaats