TOMMY

Het paard wat het langst op Stal Anna s hoeve staat, heet Tebaldi, oftewel Tommy. Hij was als veulen kampioen van de KWPN keuring in Belgie, en is daarna als veulen op stal gekomen. Het is een Jazz x Wellington, geboren in 2000, en 1.82 groot. Een erg lief, vriendelijk paard, hoewel hij ook wel Jazz trekjes heeft. Met een paar tussenpauzes van een aantal maanden heeft Marjolein hem vanaf het L naar het ZZwaar gereden. Marjolein en Tommy zijn nu fanatiek aan het trainen om ook deze klasse succesvol te doorlopen. Marjolein lest  met Tommy bij Patrick van der Meer, en af en toe bij Adelinde Cornelissen. Tommy is nog lang niet op zijn hoogtepunt, dus het blijft een enorme uitdaging om verder te komen!

 

+++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

 

SYNN

Hij heet Syndod bach o Avalon( roepnaam Synn).Dat betekent in het Welsh: kleine verrassing van Avalon. Mama Avalon was sinds heel korte tijd in eigendom van Rene en Thirza ,toen Synn zich volkomen onverwacht aandiende..Dat hij op 11 juni 2012 geboren werd was dus een verrassing voor velen!

Met moeder Avalon is hij in juli verhuisd naar Stal Anna’s hoeve, en heeft hij een aantal maanden heerlijk in de wei gelopen.Voor Avalon is het zwangerschapsverlof inmiddels weer voorbij, maar Synn groeit nu samen op met Henk en Hans, dat zijn de roepnamen van de veulens van  Marjolein.

Synn heeft zich in korte tijd ontpopt tot de mascotte van de stal, hij is altijd gezellig en heeft voor iedereen een vriendelijk neusje!

 

 


+++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

 

 

ZIPPO

 

De macho van de stal is absoluut Zippo. Zippo (Murano x Edison) is geboren in 2004 en tot zijn zesde jaar hengst geweest.Hij heeft in een kudde merries gelopen,en heeft nu dus ook veel kinderen rondlopen.

Deze alleskunner vindt nog steeds dat hij “The man”is, hij staan heel statig in zijn stal zijn domein te overzien.Als hij mens was geweest, was hij balletdanser geweest, maar dan een zonder maillot, want hij is ontzettend stoer.

Hij is springen gefokt, en springt dan ook als de beste. Zijn trotse bazin Corinda Huurman moet alleen nog even durven,zegt ze zelf, maar dat komt wel! Verder kan hij de passage al, en ook supergoed verruimen. En, helaas ook ineens volkomen onverwacht met vier benen tegelijk onverwacht de lucht inspringen, net een kikker!

Zip is een echte knuffel, houdt van aandacht, wordt graag bewonderd,want uitsloven kan hij.
Corinda hoopt nog heeeel lang van deze prachtige jongen te mogen genieten!

 

+++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

 

===========================================================================================================

WOPKJE

Wopkje van Dijkstra State (Felle x Tetse) is een Friese merrie geboren in 2007. Als jaarling gekocht door Marie-Louise en daar heeft ze nog geen dag spijt van gehad. Wopkje is zowel onder het zadel als voor de wagen beleerd, maar wordt voornamelijk onder het zadel gereden. Ze mag ook graag een sprongetje maken. Wopkje is een heel sensibel paard om te rijden en heeft een heerlijk karakter. Het is een Friese merrie met pit, maar als ze voor je gaat dan gaat ze er helemaal voor.

 

Ook de kinderen van Marie-Louise zijn gek op haar en rijden graag op haar. Zelfs voor het kinderfeestje, met o.a. een estafette met water, van de dochter van Marie-Louise liet ze zich gewillig gebruiken.

 

De overstap begin 2012 naar deze stal heeft Wopkje heel goed gedaan. Ze had al snel haar rol in de kudde gevonden en moedert graag over Synn. Ook haar bouw is enorm veranderd, van een iel gebouwde fries groeit ze inmiddels uit tot een prachtige merrie.

 

 

 

volgende >