Informatie over de vernieuwde ORUN-opleiding.

KNHS start dit in 2014 met 2 vernieuwde opleidingen:
Instructeur Basissport en Instructeur Wedstrijdsport.
Deze opleidingen zijn zeer professioneel van opzet en zullen in een aantal plaatsen in het land worden gegeven. Er zijn ook enkele centrale bijeenkomsten in Ermelo.
Marjolein is een KNHS- erkende instructeur, dat wil zeggen dat ze je kan begeleiden en kan voorbereiden op jouw toelatingsexamen voor zowel Basisinstructeur als Wedstrijdsportinstructeur. Sinds november 2013 is ze ook gecertificeerd longeerinstructeur volgens het Lammert Haanstra systeem, dit betekent dat ze je kan begeleiden in de voorbereiding voor het longeerexamen.
Neem contact op als je samen een persoonlijke route wilt uitstippelen naar jouw examen.
 Meer informatie over KNHS-erkende instructeur.
Basissport instructeur,
Je begeleidt wedstrijdruiters op B/L niveau, recreatieruiters, geeft les op maneges, verenigingen en particulieren. Jij bent een allround instructeur. Tevens begeleid je mensen voor het ruiterbewijs, je kunt paardensportaktiviteiten organiseren en je kunt mensen deskundig advies geven.
Toelatingseisen:
Diploma niveau 2 met springen.
Diploma vooropleiding.
Diploma assistent instructeur.
Toelatings examen doen:
Je moet je eigenvaardigheid in het rijden tonen.
Je moet je paard losrijden en dan enkele sprongetjes tonen.
En een stukje Horsemanship met daarin meegenomen: longeren en je krijgt mondelinge vragen over voeding, gezondheid, beengebreken en anatomie
Meer informatie op www.knhs.nl
Instructeur Wedstrijdsport,
Hier begeleid je ruiters tot en met het ZZ niveau. Niet alleen op rijtechnisch vlak maar ook in wedstrijdvoorbereiding, mentaal vlak en je werkt aan ruiterfitheid.
Om deel te kunnen nemen aan deze opleiding is een toelatings examen rijden verplicht en moet je minimaal Z dressuur of Z springen zijn.
Heb je diploma niveau 2 met rijden doe je toelatings examen eigenvaardigheid.
Heb je diploma aspirant Instructeur doe je toelatings examen eigenvaardigheid.
Je kan ook zo toelatings examen doen:
Je moet dan in je eigenrijden laten zien dat je op een correcte manier het Z niveau beheerst en dat je in 10 weken tijd kan door groeien naar het ZZ niveau.
Verder doe je Horsemanship examen waarin  je een vreemd paard moet longeren en je krijgt mondelinge vragen over voeding en gezondheid, beengebreken en anatomie.
Meer informatie op www.knhs.nl