Stal Anna’s Hoeve is gevestigd op de grens van Moerkapelle en Bleiswijk. Vroeger waren er koeien, kippen, varkens en ook paarden op het bedrijf. In de loop van de tijd is het accent op de akkerbouw gekomen, en de laatste 20 jaar is daar ook de stal bijgekomen.

 

DSC_0096

 

 

De stal heeft 33 vaste en nog een aantal veulenboxen,een binnenbak, een 20 x 60 buitenbak, een stap/draf molen, longeerbak en paddock. Daarnaast veel weiland. In de  binnenbak kan gelongeerd en gereden worden.

De sfeer op de stal is gemoedelijk: er zijn een aantal pensionklanten, altijd wel een stuk of wat jonge paarden, en regelmatig paarden om zadelmak te maken.

Een van de belangrijkste motto’s van de stal is dat een paard ook paard moet kunnen zijn, en dan vooral het veel buiten zijn, in groepen zodat de paarden veel onderling contact hebben. In voorjaar, zomer en herfst  kunnen de paarden al snel het weiland in, en in de winter staan ze een halve dag in de paddock, verdeeld in merries en ruinen.

 

De stal wordt gerund door Marjolein Nieuwenhuis-Bac. Ze rijdt vanaf haar zesde paard, en geeft les vanaf haar twaalfde.Ze heeft veel ervaring in het beleren en opleiden van jonge paarden, en het begeleiden van combinaties. Ze kan zich goed aanpassen aan verschillende paarden, zodat het corrigeren van verreden paarden ook een sterk punt van haar is. Alles gebeurt op basis van rust en vertrouwen.Ze heeft vele paarden naar de Z2 dressuur gereden, en ook Z gesprongen. Vrijwel al deze paarden zijn als veulen aangekocht, opgefokt en later op de wedstrijden uitgebracht. Momenteel wordt ook in de subtop gestart, in de Grand Prix.

Marjolein is getrouwd met Henk Nieuwenhuis, en heeft twee zoontjes, geboren in 2009 en 2010.

 

thomas en alexander

Naast haar grote passie, de paarden, is haar andere passie het werk op de boerderij. Dit alles wordt nu gecombineerd, omdat ze sinds 2011 in een maatschap zit met haar vader, die het akkerbouwbedrijf al ruim 40 jaar bestiert.

 

Al meer dan tien jaar is Francis van den Hoogen de vaste verzorgster voor de paarden. Ze is hier enorm handig in, en binnen de kortste keren heeft ze een jonge brutale hengst keurig gehoorzaam aan een touwtje achter haar aan lopen. Ze kan goed met de paarden omgaan, maar rijdt ook net zo handig rond op het shoveltje of de heftruck, geen enkel probleem!

francis met oa joep in 2005

francis met joep in 2012